Pobierz – Biotechnologia
- Rozkłady Zajęć
- Programy Studiów
- Opisy Przedmiotów
- Inne DO POBRANIA
1. Rozkłady zajęć
dzienne |
niestacjonarne |
|
inżynierskie |
semestr 2 | |
semestr 4 | ||
semestr 6 | ||
magisterskie |
semestr 1 | |
semestr 3 |
2 Programy Studiów
dzienne |
niestacjonarne |
|
inżynierskie |
od 2020 | |
magisterskie |
od 2020 |
3. Opisy przedmiotów
Biotechnologia – studia I st. (inżynierskie) – dzienne 2020/2021
1S-1Z-03 Technologie Informacyjne
1S-1Z-05 Chemia ogolna i fizyczna
1S-2L-11 Biotechnologia w produkcji roslinnej i zwierzecej
1S-2L-12 Biotechnologia w przemyśle spożywczym i ochronie środowiska
1S-2L-18 Spis przedmiotów do wyboru
1S-2L-18_2 Umiejętności interpersonalne
1S-2L-18_5 Chemia organiczna II
1S-3Z-19 Podstawy inżynierii procesów biotechnologicznych
1S-3Z-24 Spis przedmiotów do wyboru
1S-3Z-24_1 Finanse, bankowość,marketing
1S-3Z-24_3 Grafika Inżynierska
1S-3Z-24_4 Biologia_chloroplastow
1S-4L-25 Inżynieria procesów biotechnologicznych
1S-4L-28 Fizjologia drobnoustrojów
1S-4L-29 Enzymologia i techniki biochemiczne
1S-4L-31 Spis przedmiotów do wyboru
1S-4L-31_1 Mikrobiologia weterynaryjna
1S-4L-31_2 Podstawy chowu zwierząt gospodarskich
1S-4L-31_3 Mikrobiologia żywności
1S-4L-31_4 Biotechnologiczne wykorzystanie drobnoustrojów
1S-4L-31_5 Mikroorganizmy w rolnictwie
1S-4L-31_6 Fizjologia Roślin II
1S-5Z-32 Inżynieria genetyczna 1S-5Z-33 Podstawy bioinformatyki
1S-5Z-34 Metody biotechnologiczne w ochronie środowiska
1S-5Z-35 Systemy zarządzania jakością I
1S-5Z-37 Podstawy projektowania i rozwoju linii technologicznych
1S-5Z-38 Społeczne i prawne aspekty biotechnologii i własność intelektualna
1S-5Z-40 Spis przedmiotów do wyboru
1S-5Z-40_1 Wirusologia weterynaryjna
1S-5Z-40_2 Związki bioaktywnie czynne w żywieniu człowieka i zwierząt
1S-5Z-40_3 Biotechnologiczne wykorzystanie bakterii
1S-5Z-40_4 Biotechnologiczne wykorzystanie pleśni
1S-5Z-40_5 Podstawy higieny produkcji żywności
1S-5Z-40_7 Metody Biostatatystyczne w zarządzaniu zasobami genowymi
1S-5Z-40_8 Biologia oddziaływań roślina-mikroorganizm
1S-5Z-40_9 Szkodniki i ich wrogowie naturalni w zrównoważonej ochronie roślin
1S-6L-41 Kultury komórkowe i tkankowe
1S-6L-43 Inżynieria genetyczna II
1S-6L-44 Przemysłowe procesy biotechnologiczne
1S-6L-45 Spis przedmiotów do wyboru
1S-6L-45_1 Język programowania R
1S-6L-45_2 Nanotechnologia i neurobiologia
1S-6L-45_3 Metody produkcji i praktyczne wykorzystanie przeciwciał monoklonalnych
1S-6L-45_4 Podstawy immunopatologii
1S-6L-45_5 Ogólna technologia żywności
1S-6L-45_6 Biotechnologiczne wykorzystanie drożdży
1S-6L-45_7 Technologia żywności probiotycznej
1S-6L-45_8 Biopolimery w produkcji opakowań
1S-6L-45_10 Mechznizmy odporności
1S-6L-45_11 Bioreaktory w roślinnych kulturach tkankowych
1S-7Z-46 Bezpieczeństwo chemiczne w środowisku i szacowanie ryzyka chemicznego
1S-7Z-47 Seminarium dyplomowe – biotechnologia w produkcji roślinnej
1S-7Z-47 Seminarium dyplomowe – biotechnologia w produkcji zwierzęcej
1S-7Z-47 Seminarium dyplomowe – biotechnologia w przemyśle spożywczym
1S-7Z-50 Spis przedmiotów do wyboru
1S-7Z-50_1 Metody wizualizacji danych
1S-7Z-50_2 Biotechnologia rozrodu zwierząt
1S-7Z-50_3 Drobnoustroje chorobotwórcze przenoszone przez żywność
1S-7Z-50_4 Roślinne związki aktywne w życiu człowieka
Biotechnologia – studia II st. (magisterskie) – dzienne 2020/2021
2S-1L-02 Statystyczna Analiza Danych Eksperymentalnych
2S-1L-04 Molekularne aspekty biologii komórki
2S-1L-05 Komputerowe analizy filogenetyczne i strukturalne
2S-1L-06 Genomika strukturalna i funkcionalna
2S-1L-08 Genetyczne doskonalenie roślin
2S-1L-09 Embriologia roślin okrytonasiennych
2S-1L-10 Wybrane zagadnienia z biologi molekularnej roślin
2S-1L-11 Genetyczne doskonalenie zwierząt
2S-1L-13 Metody Diagnostyki Mikrobiologicznej
2S-1L-15_1 Związki biologicznie czynne w roślinach leczniczych i specjalnych
2S-1L-15_2 Metodologia publikacji naukowej w naukach biologicznych
2S-1L-15_3 Cytoembriologia i cytometria
2S-1L-15_4 Genetyka rozwoju roślin
2S-1L-15_5 Diagnozowanie chorób roślin fitopatologii
2S-1L-15_6 Czynnik zakaźny w modulacji odpowiedzi
2S-1L-15_7 Hodowla zwierząt laboratoryjnych modele żwierzęce w eksperymencie
2S-1L-15_8 Regulacja wzrostu roznicowania i smierci komorek
2S-1L-15_9 Genom mitochondrialny i choroby mitochondrialne
2S-1L-15_10 Żywność funkcjonalna
2S-1L-15_11 Analiza instrumentalna produktów i procesów biotechnologicznych
2S-1L-15_12 Przechowalnictwo żywności 2S-2Z-16 Angielski II
2S-2Z-17 Wybrane aspekty prawa rolnego UE
2S-2Z-18 Systemy zarządzania jakością II
2S-2Z-19 Alternatywne metody oceny bezpieczeństwa ksenobiotyków (leków i trucizn)
2S-2Z-20 Kontrola i sterowanie procesami biotechnologicznymi 2019
2S-2Z-21 Komercyjne zastosowanie biotechnologii
2S-2Z-22 Diagnostyka molekularna roślin
2S-2Z-23 Metody biotechnologiczne w hodowli roślin
2S-2Z-24 Seminarium dyplomowe I
2S-2Z-25 Biotechnologia gamet i zarodków
2S-2Z-26 Molekularne mechanizmy interakcji pasożyt-żywiciel i lekooporności pasożytów
2S-2Z-27 Seminarium dyplomowe I
2S-2Z-28 Pozyskiwanie i ulepszanie szczepów przemysłowych wykorzystywanych przemyśle spożywczym
2S-2Z-30 Seminarium dyplomowe I
2S-2Z-31_1 Suszarnictwo produktów biosyntezy i biologicznie aktywnych 2020
2S-2Z-31_2 Komórki macierzyste zwierząt 2019
2S-2Z-31_3 Możliwości badawcze cytometrii przepływowej
2S-2Z-31_4 Fizjomika II 2S-2Z-31_5 Wiedza biologiczna a media
2S-2Z-31_8 Projektowanie molekularne
2S-2Z-31_9 Komórki macierzyste w nowoczesnej biotechnologii roślin
2S-2Z-31_10 Podstawy farmakologii i farmacji
2S-2Z-31_11 Zastosowanie biotechnologii w profilaktyce chorób zwierząt
2S-2Z-31_12 Zaburzenia czynności układu immunologicznego
2S-2Z-31_13 Chemia związków naturalnych
2S-2Z-31_14 Dodatki do żywności
2S-3L-33 Społeczne i prawne aspekty biotechnologii II
2S-3L-35 Seminarium dyplomowe II
2S-3L-36 Seminarium dyplomowe II
2S-3L-37 Seminarium dyplomowe II
2S-3L-38_1 Wybrane zagadnienia z toksykologii
2S-3L-38_2 Ewolucjonizm molekularny
2S-3L-38_3 Transdukcja sygnałów w roślinach
2S-3L-38_4 Rozwój populacji szkodników roślin
2S-3L-38_5 Zastosowanie biotechnologii w diagnostyce chorób zwierząt
2S-3L-38_7 Wykorzystanie bakterii mlekowych w przemyśle spożywczym
2S-3L-38_8 Probiotyki i prebiotyki
Biotechnologia – studia I st. (inżynierskie) – dzienne
I st. – ogólne
IO 03 Technologie Informacyjne
IO 05 Chemia ogolna i fizyczna
IO 13 botanika dla biotechnologow
IO 17 Podstawy inżynierii procesów biotechnologicznych
IO 22 Inżynieria procesów biotechnologicznych
IO 23 Genetyka (drobnoustroje, rośliny, zwierzęta)
IO 25 Fizjologia drobnoustrojów
IO 26 Biotechnologia_w_produkcji_rosli_zwierz
IO 27 Biotechnologia w przemyśle spożywczym i ochronie środowiska
IO 28 Wirusologia ogólna_Szyndel
IO 28b_Wirusologia ogólna_Bańbura
IO 31 Metody biotechnologiczne w ochronie środowiska
IO 32 Enzymologia i techniki biochemiczne
IO 34 Podstawy projektowania i rozwoju linii technologicznych
IO 35 Mikroskopowe metody wizualizacji procesów i związków chemicznych
IO 36 Podstawy immunopatologii
IO 37 Kultury komórkowe i tkankowe
IO 39 Systemy zarządzania jakością
I IO 40 Przemysłowe procesy biotechnologiczne
IO 41 Społeczne i prawne aspekty biotechnologii I
IO 42 Bezpieczeństwo chemiczne w środowisku i szacowanie ryzyka chemicznego
IO 45 Praktyka zawodowa W. Pląder
II st. ogólne
MO 02 Statystyczna Analiza Danych Eksperymentalnych
MO 03 Ekonomika produkcji L. Wicki
MO 04 Molekularne aspekty biologii komórki
MO 05 Komputerowe analizy filogenetyczne i strukturalne
MO 06 Genomika strukturalna i funkcionalna
MO 10 Systemy zarządzania jakością II J. Kowalska
MO 11 Alternatywne metody oceny bezpieczeństwa ksenobiotyków (leków i trucizn)
MO 14 Społeczne i prawne aspekty biotechnologii II G. Bartoszewski
4. Materiały do pobrania
Kwestionariusz wyboru tematu pracy dyplomowej
Podanie – przeniesienie z innej uczelni
Podanie – rezygnacja ze studiów
Podanie – wznowienie powtarzanie semestru
Umowa o organizację praktyki zawodowej studentów szkół wyższych